Kereta Sewa Di Kl karloop Home

Cara Terbaik Untuk Sewa Kereta

kereta sewa murah kuala lumpur

Untuk tawaran terbaik untuk sewa jangka panjang, tempah lebih awal dari rumah. Sekiranya anda memutuskan untuk menyewa kereta semasa di Eropah, mampir atau hubungi agensi penyewaan kereta tempatan, atau tempah melalui agensi pelancongan. Anda perlu memutuskan dari siapa untuk menyewa, jenis kereta apa yang akan diambil, dan di mana untuk mengambilnya dan menurunkannya.

Syarikat Sewa kereta murah kuala lumpur mana?

Sebilangan besar daripada kita memulakan pencarian di laman web tempahan perjalanan seperti Kayak, Expedia, atau AAA. Sudah tentu, jika anda mempunyai agensi penyewaan kereta kegemaran di rumah, pertimbangkan untuk menggunakan syarikat yang sama di Eropah.

Semasa berbelanja, jangan berhenti membandingkan harga awal. Anda pasti ingin menentukan tawaran syarikat mana yang merangkumi kombinasi kadar terbaik (termasuk semua yuran dan apa-apa tambahan yang anda mahukan), perkhidmatan, dan lokasi pengambilan / turun (dengan waktu pejabat yang boleh digunakan) untuk perjalanan anda.

Secara amnya adalah kelebihan untuk pergi dengan syarikat yang lebih besar, dengan pilihan lokasi pick-up dan drop-off yang lebih luas. Sebahagian besar agensi penyewaan besar AS mempunyai pejabat di seluruh Eropah, begitu juga dengan dua agensi utama Eropah, Europcar dan Sixt. Dengan syarikat-syarikat ini, jika anda menghadapi masalah kereta, kereta ganti kemungkinan besar akan dekat.

Memilih Kereta

Jangkakan beberapa perbezaan antara kereta sewa di kl khas Amerika anda dan apa yang mungkin anda dapati di Eropah, di mana kereta jarak jauh mempunyai ruang penumpang yang lebih sedikit, ruang bagasi yang luas tidak pernah didengar, dan transmisi manual adalah perkara biasa. Automatik lebih mahal (biasanya sekitar 50 peratus lebih banyak) dan mungkin hanya tersedia jika anda menaik taraf ke kereta yang lebih besar dan lebih berharga. (Sebilangan orang Amerika menganggap automatik berguna ketika memandu di Great Britain dan Ireland, di mana cukup sukar untuk memandu di sebelah kiri.) Oleh kerana bekalannya terhad, anda perlu menempah automatik lebih jauh lebih awal daripada manual- kereta transmisi. Anda akan mendapat pilihan automatik yang lebih baik di bandar besar dan lapangan terbang.

Semasa memeriksa pilihan untuk penyewaan anggaran, anda akan melihat beberapa barang yang tidak asing (Ford, VW) – walaupun model yang tidak biasa – dan juga model yang kurang biasa, yang paling biasa Opel, Fiat, Citroën, Peugeot, Renault, Škoda, dan Tempat duduk. Jangan buang masa dengan memilih antara model dengan berhati-hati, kerana anda tidak dijamin akan mendapatkan kereta tepat yang anda daftarkan, hanya model “serupa”.

Saya biasanya menyewa model terkecil dan paling murah dengan pergeseran tongkat – bukan hanya untuk menjimatkan wang, tetapi kerana kereta yang lebih besar tidak dapat digerakkan di jalan raya Eropah yang sempit dan berliku. Sekiranya lebih dari dua orang dewasa melakukan perjalanan, ada baiknya untuk naik ke kelas kereta yang lebih besar.

Memilih Tempat dan Masa Pick-Up (dan Drop-Off)

Adalah lebih baik dan kurang tekanan untuk memulakan pengalaman memandu anda dari bandar-bandar besar, jadi cuba angkat kereta anda dari destinasi utama. Senario yang menyenangkan untuk perjalanan ke England ialah memulakan (sans car) di bandar Bath yang lebih kecil, menyewa kereta ketika meninggalkan Bath, menjelajah Britain pada waktu memandu anda, kemudian turunkan kereta di York dan naik kereta api ke London, di mana anda boleh bergantung pada sistem pengangkutan awam yang sangat baik. Dengan cara itu, anda akan menikmati tiga hentian bandar utama dalam jadual perjalanan England anda – di mana perkara terakhir yang anda mahukan ialah kereta – tanpa membayar satu.

Oleh itu, berhati-hatilah dengan kemungkinan kesulitan mengambil kenderaan anda di sebuah bandar kecil – sebuah pejabat wilayah kecil hampir pasti mempunyai armada yang lebih kecil. Jangan merancang untuk mengambil atau menurunkan kereta anda di sebuah bandar kecil pada hari Sabtu petang, Ahad, atau percutian, apabila pejabat cenderung ditutup (kecuali untuk stesen kereta api dan lokasi lapangan terbang).

Mengambil kereta di lapangan terbang atau stesen kereta api bandar biasanya lebih mahal daripada mengambilnya di pusat bandar. (Bayaran lapangan terbang / stesen kereta api hanya terpakai untuk jemput anda, dan tidak turun.) Jika anda tidak memerlukan kereta sebaik sahaja tiba, cari sewa yang lebih murah dengan harga jemput di pusat bandar. Tetapi pengambilan lapangan terbang atau stesen kereta api mungkin tetap bernilai; banyak lokasi penyewaan di bandar mempunyai waktu yang lebih pendek (dan mungkin ditutup pada tengah hari) atau dikebumikan di labirin jalan-jalan sempit. Pertimbangkan juga lalu lintas – mungkin lebih mudah untuk memandu dari lapangan terbang atau stesen kereta api daripada garaj parkir di tengah-tengah bandar. Sebelum memilih lokasi sewa, cari di peta. Beberapa agensi sewa akan menurunkan kereta di hotel anda – dengan bayaran.