Kereta Sewa & Kereta Kongsi

Pejabat penyewaan kenderaan adalah organisasi yang menyewa kenderaan automatik untuk jangka masa yang singkat, sebahagian besarnya bermula dari beberapa jam hingga setengah bulan. Ia sering disusun dengan berbagai pejabat kejiranan (yang membolehkan pelanggan mengembalikan kenderaan ke kawasan alternatif), dan pada dasarnya terletak dekat dengan terminal udara atau wilayah kota yang diduduki dan secara berkala dilengkapi dengan laman web yang memungkinkan untuk membuat tempahan web.

sewa kereta shah alam

Organisasi penyewaan kenderaan pada dasarnya melayani individu yang memerlukan kenderaan singkat, misalnya, individu yang tidak menuntut kenderaan mereka sendiri, penjelajah yang berada jauh, atau pemilik kenderaan yang cedera atau musnah yang mengharapkan imbuhan tetap atau perlindungan. Organisasi penyewaan kenderaan juga dapat memenuhi keperluan industri yang bergerak sendiri, dengan menyewa van atau trak, dan di pasaran tertentu, pelbagai jenis kenderaan, misalnya, basikal atau basikal juga boleh diiklankan.

Di dekat asas penyewaan kenderaan, organisasi penyewaan kenderaan biasanya juga menawarkan barang-barang tambahan, seperti perlindungan, kerangka laluan (GPS) lokasi di seluruh dunia, persediaan teater, telefon bimbit, WiFi serba boleh dan tempat duduk keselamatan anak muda.

Pelan tindakan

Organisasi penyewaan kenderaan berfungsi dengan membeli atau menyewa pelbagai kenderaan armada dan menyewakannya kepada pelanggan untuk perbelanjaan. Armada sewa dapat diatur dengan beberapa cara yang berbeza – mereka dapat dimiliki keluar dan masuk (ini dikenali sebagai ‘kenderaan bahaya’ dengan alasan pentadbir penyewaan kenderaan menghadapi cabaran mengenai berapa banyak kenderaan yang akan dijual ketika itu dikeluarkan dari pentadbiran), mereka dapat disewa, atau mereka dapat dituntut di bawah program pembelian balik yang dijamin yang dikuasai secara sah melalui cabang yang berkaitan dengan wang pembuat atau pengeluar (ini dikenal sebagai ‘kenderaan belian semula’ dengan alasan bahawa pengeluar mengesan kos tertentu kesepakatan unik dan pembelian semula menjelang akhir istilah yang dicirikan).

Di Malaysia, pendaftaran kenderaan sewa dapat dilindungi dengan menggunakan inisial atau pembantu baru, yang dapat memperluas penjualan semula melalui pembuat atau vendor luar. Di Malaysia, seluruh organisasi diharapkan dapat melihat organisasi penyewaan dengan penjual kenderaan kitar semula mereka yang terkenal di mana stok bekas sewa dijual terus kepada penduduk umum. Di sisi lain, border sering digunakan di Amerika Serikat dan dengan adanya tahap komputerisasi, kenderaan sewa secara progresif menjual kendaraan tersebut secara langsung kepada vendor kenderaan baru dan terpakai dengan melewati saluran tutup.

Jenis kenderaan

Sebilangan besar tempat kerja penyewaan kenderaan menawarkan ruang lingkup ukuran kenderaan yang sesuai dengan pelbagai jenis rancangan kewangan dan prasyarat ruang dan ada pula yang menawarkan kenderaan khusus untuk memenuhi kawasannya, misalnya, barang ubah suai, model terkenal, kenderaan separuh baka / elektrik, atau SUV dan van pengembara . Di terminal udara yang signifikan atau di komuniti bandar yang lebih besar, beberapa pejabat penyewaan kenderaan autonomi menawarkan kenderaan berkualiti sangat baik untuk disewa. Beberapa organisasi tertentu menawarkan kenderaan yang lebih berpengalaman dengan kos yang dikurangkan.

Perkongsian kereta yang dikongsi

Perkongsian kereta yang dikongsi (disebut perkongsian kereta individu dan individu dan sewa kenderaan yang diedarkan) adalah prosedur di mana pemilik kenderaan yang ada menjadikan kenderaan mereka dapat diakses oleh orang lain untuk disewa untuk jangka masa yang singkat.

Idea

Perkongsian kereta yang diedarkan adalah jenis pinjaman individu ke individu atau penggunaan berorientasikan komuniti, sebagai komponen ekonomi perkongsian. [1] Rencana tindakannya disatukan dengan kelab kenderaan biasa, misalnya, Streetcar atau Zipcar (kira-kira pada tahun 2000), namun menggantikan armada kilang dengan armada ‘maya’ yang terdiri daripada kenderaan dari pemilik yang mengambil bahagian. Dengan perkongsian kereta yang dikongsi, pemilik kenderaan yang berminat dapat mengenakan perbelanjaan untuk menyewa kenderaan mereka ketika mereka tidak menggunakannya (kenderaan dipandu hanya 8% persen dari waktu ke waktu).

Penyewa yang mengambil bahagian boleh mendekati dan menyederhanakan kenderaan dan membayar hanya untuk masa yang mereka gunakan. Pada tahun 2011, kumpulan pemikir Amerika Frost dan Sullivan menetapkan bahawa penyewa Getaround biasa menjimatkan lebih dari $ 1,800 setiap tahun dengan menggunakan bantuan perkongsian kenderaan kerana menuntut kenderaan untuk jumlah perjalanan yang serupa. Pada tahun 2014, Jawatankuasa Rumah Usaha Kecil Amerika Syarikat menyatakan bahawa “pembeli membayar lebih sedikit daripada apa yang mereka inginkan tanpa pentadbiran, dan penjual menang lebih banyak – jika hanya kerana mereka tidak akan mempunyai pilihan untuk meletakkan pentadbiran mereka untuk dijual ke awam tanpa pentas bersama. “

Organisasi di dalam kawasan ini menyaring anggota (dua pemilik dan pemegang pajakan) dan menawarkan tahap khusus, sebagai peraturan sebagai laman web dan aplikasi mudah alih, yang menyatukan perhimpunan ini, mengawasi janji sewa dan mengumpulkan angsuran.

Iklan : Anda mencari perkhidmatan sewa kereta shah alam ? Hubungi 019 967 1127 untuk dapatkan sewa kereta shah alam anda. Mereka merupakan salah satu syarikat yang menawarkan perkhidmatan kereta sewa di shah alam.