Tips Untuk Sewa Kereta Di Kuala Lumpur

kereta sewa murah kl

1. Ikuti Ulasan Dengan Sebiji Garam

Salah satu petua kereta sewa murah kl terbaik saya ialah belajar membaca ulasan dengan cekap. Saya selalu membuat kajian mengenai syarikat penyewaan kereta dan membaca ulasan dari cawangan yang tepat. Saya harus perhatikan bahawa, seperti ulasan hotel, saya mengambil banyak ulasan dengan sebutir garam. Pengulas cenderung kesal dengan senang dan berkali-kali untuk keadaan yang dengan senangnya dapat dielakkan atau agak “duh” situasi. Mereka tidak mengisi bahan bakar ketika mereka mengembalikan kereta, atau GPS yang disewa mereka dikenakan bayaran tambahan, mereka dikenakan bayaran tol. Semua ulasan yang saya abaikan ketika memilih syarikat penyewaan kereta untuk pergi. Lebih mungkin ada yang menulis ulasan buruk jika mereka kecewa, lebih baik jika mereka mempunyai pengalaman yang menyenangkan.

Yang saya ambil perhatian mengenai perkhidmatan pelanggan, kebersihan, dan kualiti kereta, atau kecenderungan cawangan untuk berlebihan dan mengenakan kad kredit anda secara rawak. Sekali lagi, buat kajian anda sebelum membuat tempahan. Walaupun saya belum pernah melihat agensi penyewaan dengan ulasan yang sempurna, saya pasti dapat melihat perbezaan antara tempat yang dinilai sangat baik dan bintang 4+.

2. Isi Tangki Sendiri

Nampaknya sangat senang apabila agensi penyewaan mengisi semula tangki bensin ketika anda turun dari kereta, dan memang begitu! Jangan tertipu bahawa anda akan membayar kemudahan itu kemudian. Sekiranya anda mempunyai kereta dengan tangki penuh di dalamnya untuk memastikan merancang masa tambahan pada hari anda untuk mengisi kereta sebelum anda mengembalikannya.

Syarikat kereta sewa murah kl akan mengenakan premium pada gas sebagai ganti kemudahan anda. Di beberapa syarikat penyewaan kereta yang buruk (seperti hum Rent A Cheapie di Cape Town) malah membuat kami memberikan resit bahawa kami baru mengisi kereta di stesen minyak terdekat. Sepenuhnya membuang masa dan mengecewakan kita sementara itu.

Terdapat juga pilihan untuk prabayar untuk bahan bakar. Berkali-kali kadar prabayar lebih rendah daripada kawasan itu, tetapi anda membeli tangki penuh dan syarikat kereta sewa membuat pertaruhan bahawa anda tidak akan mengembalikannya tepat pada kadar sifar. Jadi, selalunya mereka menang dengan menggunakan bahan bakar prabayar.

3. Jangan Berjalan

Ini adalah satu lagi tip sewa kereta yang hebat. Seperti penerbangan, anda akan mendapat kadar sewa kereta terbaik terlebih dahulu dalam talian. Sebenarnya, jika anda menempah kereta dengan waktu kurang dari 24 jam, perhatikan harga anda mungkin melambung tinggi.

Sekiranya anda berjalan di luar kapal terbang dengan memikirkan hanya berjalan ke gerai sewa kereta untuk menyewa, anda mungkin akan terkejut dengan harganya yang tinggi. Kami sentiasa berhasrat untuk menyewa kereta dengan notis sekurang-kurangnya 24 jam. Sekiranya anda memerlukan kereta dalam masa yang singkat, lebih baik pergi dengan pembekal bebas yang lebih kecil yang boleh merundingkan harga dengan anda.

4. Berpegang pada Satu Pemandu

Berkali-kali anda akan dikenakan bayaran pemandu tambahan jika anda ingin menambah pemandu kedua. Sekiranya jaraknya tidak jauh, anda mungkin mahu menetapkan pemandu untuk terus berada di belakang kemudi daripada membayar orang tambahan. Cameron lebih suka memandu saya dan merupakan pemandu eksklusif kami dalam perjalanan. Dia telah menempuh jarak lebih banyak batu daripada yang dia gemari untuk mengakui di jalan raya di negara asing, seperti 25.000 di seluruh Afrika.